این واقعیتی بسیار جالب است که ژاپن با همه جای دنیا متفاوت است. در زبان، فرهنگ، تفکر و حتی دکوراسیون اداری . در این مقاله وب سایت سامانه ساز به بررسی چند ویژگی دکوراسیون اداری ژاپن میپردازیم. ویژگیهایی که گاهی برای ما که در ایران هستیم، عجیباند و گاهی کاملا کاربردی و دوست داشتنی. پس لطفا با این مقاله وب سایت سامانه ساز همراه باشید تا به شرق دور برویم و از سرزمین آفتاب تابان برای الهام گرفتن مطالبی را ببینیم و بخوانیم.
دکوراسیون اداری ژاپنی و صندلیهای ناراحت
در اولین قدم یک نکته جالب و در عین حال عجیب از دکوراسیون اداری ژاپنی را میخواهم برای شما بازگو کنم و آن هم استفاده از صندلیهای چوبی بدون تشک است . بله همان صندلیهایی که در ایران به آنها صندلی لهستانی هم میگویند. شاید باور کردن آن سخت باشد اما ژاپنیها به این دسته از صندلی ها به شدت علاقه دارند.
اساسا این مدل دکوراسیون اداری ژاپنیها را به یاد دورانی میاندازد که ژاپن در اوج اقتدار خود بود. دوران اوایل قرن بیستم و اواخر قرن نوزدهم. مدرنیسم آرام آرام وارد ژاپن شده بود و دکوراسیون های اداری به سرعت جای خود را در میان ژاپنیها باز میکرد. فن سالاران ژاپن که معماران عصر جدید این کشور بودند این دکوراسیون را برای سلیقه دکوراسیون اداری ژاپن برگزیدند و در آن زمان بسیار افراد در این دفاتر کار می کردند.
این سبک خاص با این صندلیها نمادی از روح ژاپینیها را با خود دارد اما به صندلی های آن دقت کردهاید؟ بله یک صندلی چوبی بدون تشک و یا با تشکی بسیار نازک. با پشتی چهار گوش و یا پشتی لهستانی، جالب آنجاست که ژاپنیها روی این چنین صندلیهایی که نشستن را بسیار سخت میکند هم باز روزی 18 ساعت کار مفید تحویل میدهند و اصلا برای آنها فرقی نمیکند که کجا نشستهاند.
هماهنگی عجیبی بین المانهای فرهنگی ژاپن مانند مبلهای با کوسن زری دوزی شده و روکش ابریشمی و پارتیشنهایی پر از صنایع دستی ژاپنی با این صندلیها برقرار است.
یک طبقه فرهنگی
دیگر موضوعی که در دکوراسیون اداری ژاپنی جلب نظر میکند، وجود یک طبقه بندی مانند کتابخانه است که در آن انواع صنایع دستی ژاپنی را قرار میدهند. مجسمههای چینی کوچک و یا گلدان های بزرگ بسیار نفیس، که گاهی جنبه های اعتقادی هم برای آنها دارد. نکته بسیار مهم در این طبقه بندیهای بسیار زیبای ژاپنیها در دفاتر کارشان این است که، آنها در اوج نظم و دقت این مجسمهها و صنایع دستی را میچینند و در تمیز و بی غبار بودن آنها اوج تلاششان را به کار میگیرند.
ایجاد یک یونیفرم بصری
این واقعیتی است که استفاده از میز و صندلیهای یک شکل عملا برای ساخت انواع یونیفورمهای بصری به کار میآید و حس همدلی و تیم بودن را به فضا میبخشند. اما این بخشی از ماجرا است. در طراحیهای مدرن ژاپنی تکرار رنگی از صندلیها را در میزها و دیوایدرهای اطراف مشاهده میکنیم. تکرار یک رنگ در چند المان کمی از حس نظم و ترتیب وسواس گونه ژاپنیها سرچشمه میگیرد. اما حس یکپارچگی را در محیط چند برابر میکند. ژاپنیها را میتوان به ملت بسیار منظم شناخت ملتی که میتواند در اوج نظم و هماهنگی باشند و کار کنند و این نیز یکی از همان چیزهایی است که میتواند به عنوان یک نماد برای آنها در نظر گرفته شود.
نقشهای سنتی هم یکی دیگر از المانهایی است که در دکوراسیون اداری ژاپنی میبینید. نقشهای ژاپنی در هر گوشهای از دفاتر ژاپنی جا خوش می کند. یک تابلوی خطاطی در گوشهای از اتاق از دیوار آویخته میشود یا نقشی مخصوص یک خانواده سرشناس در چوب کاری میز اداری نقش میبندد. همه این موارد کنار درختچههای بونسای زیبای ژاپنی که نسل به نسل بین خانوادههای این سرزمین به ارث میرسد ژاپن را به یکی از جذاب ترین سوژهها برای طراحی و حتی الهام گرفتن از سبک طراحی داخلی بدل میکند. ژاپنیها از آن جهت بسیار الهام بخشند که مردمی هستند که این قدر زیبا میان فرهنگ خود و محیط کاری ارتباط برقرار کردهاند.
بدون دیدگاه